Consommé van rivierkreeftjes met Oude Gueuze Cuvée René
Werkwijze
Giet de fond, de bouillon en de Lindemans Oude Gueuze Cuvée René in een kookpot. Laat hierin de rivierkreeftjes gaarkoken gedurende 4 minuten.
Neem de pot van het vuur, haal de rivierkreeftjes uit het vocht en pel ze. Zet ze koel weg.
Doe de schalen en de koppen van de rivierkreeften terug in de kookpot.
Pel de ui, snijd die met de wortel en de selderij in grove stukken en voeg ze erbij, samen met de takjes peterselie. Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de bouillon en pers alles zo goed mogelijk uit.
Klop de eiwitten los, roer ze door de bouillon en breng aan de kook op een zacht vuur.
Giet de consommé nogmaals door een fijn vergiet.
Voeg de rivierkreeftjes toe en kruid met peper en zout. Dien goed warm op.