Victorine de Gens presenteert
Framboise
“Een overweldigend succes in de Verenigde Staten … en op alle recepties groot of klein.”
Dit bier proeft even lekker als het eruitziet! Om onze Framboise te maken, voegen we frambozensap toe aan de lambiek. Dat geeft hem een delicaat fruitig parfum en een mooi donkerroze kleur, een beetje zoals de jurk die ik droeg op het trouwfeest van onze neef Willy. (Maar dit zal u vast niet interesseren, ik denk niet dat u Willy kent). De Framboise is uiterst geschikt als aperitief, maar ik gebruik haar ook in de keuken. En wanneer ik de fles niet helemaal leegmaak in mijn bereidingen, schenk ik de rest uit in mijn glas.
Brouwgeheim
Een eenjarige lambiek waarin 30% filtraat van vers geperste frambozen wordt gemacereerd.
- Desserten: taart met fondant chocolade, kleucheesecake, frambozen, ijsjes
Weetje : Door toevoegen van het sap wordt het alcoholgehalte van lambiek verlaagd.
beoordelingen
"The raspberry Lambic product definitely has an inviting look. The bubbling sensation of the first sip was reminiscent of the sparkling ciders and champagnes I do enjoy. Finishing up with a burst of raspberry that fills your mouth with fruity goodness made this the best beer I have tried over the years."
Awards
International Beer Awards
Winner category Fruit Beers 2010
World Beer Awards
World’s Best Framboise 2018
Golden medal / country winner / category Sour & Wild Beer, Framboise 2019
Bronzen medal / category Sour & Wild Beer, Framboise 2020
Winner / country winner / category Sour & Wild Beer, Framboise 2021 2021